Beyanname çevirisi, bir konu hakkında istenmiş olan yazılı bildirimlerin elimizdeki dilden ulaşılmak istenen dile çevrilmesidir. Beyanname ise herhangi bir konuda kişinin yapmış olduğu beyanı belirten belgelerdir. Yapılacak olan beyanname çevirileri dosyayı teslim edeceğiniz birimin istediği şekilde olmalıdır. Beyannameler gerektiği takdirde noter onaylı olması istenebilir.
Beyanname Türleri
Bir kişinin tercümandan beyanname çevirisi talep edebileceği çeşitli durumlar vardır. Beyan istenecek konuların sayısı çok fazla olduğu için çeviri gerektiren dosya türlerinin sayısı da bir o kadar fazla olacaktır.
Beyanname Çevirisi Örnekleri
Yapılan beyanname çevirisi örneklerini şu şekilde sıralayabiliriz;
- Yıllık Beyanname: Farklı şekillerde bir yıl içinde kazanılan paranın vergi işlemleri nedeniyle hesaplanarak vergi dairesine bildirilmesi amacıyla yapılan beyannamedir.
- Muhtasar Beyanname: İşverenler ya da vergi tevkifatı yapmakta olan diğer kişiler tarafından kesilen vergi matrahlarının toplu bir şekilde vergi dairesine bildirilmesidir.
- Münferit Beyanname: Yıllık yapılan beyannamede açıklanması gerekmeyen gelirlerin açıklanacağı beyanname türüdür.
- Damga Vergisi Beyannamesi: Bireyler ya da kurumlar arasında yapılmakta olan resmi işlemlerin doğru olduğunu belli etmek amacıyla imza ya da damga kullanılarak işaret konan evraklardan alınan vergidir.
Beyanname Çevirisinde Dikkat Etmemiz Gereken Noktalar?
Çeviriyi yapacak olan tercümanın çevireceği konuya son derece hâkim olması gerekmektedir. Hatalı çeviri yapıldığı durumda müşteri yasal sorunlarla karşılaşabilir. Bu sebepten dolayı profesyonelliğini korumayı hedefleyen bir tercüman sıfır hata ve istenen biçimde çeviri yapması gerekmektedir. Eğer çevrilecek olan dosya için noter onayı gerekiyorsa, yeminli bir tercüman tarafından çeviri yapılmalıdır. Eğer sizde beyanname çevirisi yaptırırken en doğru şekilde yaptırmak isterseniz 0216 606 29 38 numaradan bizimle iletişim kurabilirsiniz